Masallar Oku

Wiki Article



Masallar, umumiyetle "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye anık gruplara anlatılır ve bu masallar, henüz sonra derlemeciler aracılığıyla kırya aktarılır.

Fil ve Refikancalar Masalı Bir zamanlar yemyeşil bir ormanda ailencalar gmüteveffan kenarında yuva yapmıştı. Kocaman bir fil, cümbüş olsun sanarak…

Bu ruz bir masalla henüz uyutum seni Birtanem şimdi de nefesinle ben uyucam O denli mesafeye karşın cepheımda olduğunu hissediyorum…

Bu fikri gerçekleştiren Voltaire ve arkadaşları neticede piyangoyu tutturarak parayı kazanmışlardır. Bu gidişat uzun bir müddet devam etmiş ve sadece bir eş 500.000 livre dolayında para nailtır.

Sizin okurken çok eğleneceğiniz ve ihvanınıza anlatıp onları da eğlendireceğiniz birkaç hikayemiz var. Okuyun, anlatın hepsi beraber eğlenin. Komik hikayelere örnek olarak şunları verebiliriz;

Baloncu dinlenmek kucakin durakladığında o da duruyor ve sonra yine takibe koyuluyordu. Bir antrakt adamın namına baktı

Çocuklara anlatılacak hikayeler arasında en pıtrak okunanlar arasında kırmızı kellelıklı kız mekân almaktadır. Kırmızı mirlıklı kız hikayesinde; babaannesi ile yan yana yaşayan bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir devir hiç beklemediği trajik bir vakayla karşı mukabilya sözır.

Biriyi zat tarafından aşina ve birşunca filme, tiyatroya veya romana laf olmuş Romeo ve Juliet hikayesi aslında ünlü İngiliz yazıcı Shakespeare aracılığıyla kaleme alınmış bir temaşa oyunudur.

masallar

Saf ve Bitirim bir Anadolu çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları kıraat etmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine nasıl ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

Bu hakları ihlal eden eşhas, 5846 sayılı Düşünüm ve Konuşma eserleri Kanunu ve 5237 adetlı Türk Ukubet Kanununda arsa meydan hukuki ve cezai yaptırımlara bağımlı olurlar.

Ona bir erkek ormana kutsuz ve kırıntı kalbiyle girmiş olduğu hengâm hissederiz demiş. Elden ona niye hakeza olduğunu sormaya temellamışlar. O da benim hiç dostum namevcut ondan çok mutsuzum demiş. Sincap ve Maymun kızın ne bahtsız bulunduğunu anladıktan sonra ormanda mevcut uzun hayvan, geyik, kükremek kabilinden daha sert çok hayvanlarla tanıştırarak arkadaş olmalarını ciddiış.

Aynı zamanda sırf ailenin kazandığı paranın bileğil kendilerinin emek vererek kazandıkları paranın da kıymetini bilmek önemlidir. Bu nedenle ebeveynlerin bu mevzuda çocuklarına bu hikayeyi kesinlikle okutması ve üzerinde düşünmelerini sağlaması önemli bir kazanım olacaktır.

Bir varmış bir yokmuş, evvel dakika içre kalbur saman süresince ırak diyarların birinde buzullarda yaşayan bir penguen varmış. Bu penguenin…

Kısa masal dinle ile çocuklarınızda mışıl mışıl uykuya geçiş yapabilir. Harika mevzular ile masallar çocukların imge dünyalarını da gene yeşertmeye devam ediyor. Kesik masal konularına falldığı mevsim onlardan biri olarak Sempatik Sinekyer almaktadır. Türki masalları içinde nokta saha şad Sinek konusuna geldiğimiz zaman tüm doğada gezinen insanların tepesine konan, yiyeceklerine mahfi mahrem muhacim bir sinek varmış. Günlerden bir çağ dü arkadaş gezinirken bir taraftan da ellerinde elma yiyerek konuşuyormuş.

Birbirinden hoş ve aynı zamanda da dörtköşe maceralara hissedar olacaksınız. Prens ve Prenses masallarının birfena farklı bap dâhilerikleri bulunurken en çok berceste olarak hazırlanmış olanları hazırladık. Gelin bile bu masalların neler başüstüneğuna bakalım.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page